Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο τροχαίο του διευθυντή φυλακών Μαλανδρίνου, στο Μεσολόγγι

Δύο ειδικούς πραγματογνώμονες όρισε η Αστυνομία για να εξετάσουν το μοιραίο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και έχασε τη ζωή του ο 57χρονος διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου, Βασίλης Γκορτζιάς, ενώ δεν αποκλείεται από αστυνομικές πηγές ο ορισμός και τρίτου τεχνικού συμβούλου από την πλευρά της οικογένειας.

Μέχρι το αυτοκίνητο να εξεταστεί, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που προσδίδει στην υπόθεση η ιδιότητα του θύματος, φυλάσσεται από αστυνομική δύναμη ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση παρέμβασης και χάλκευσης στοιχείων. Επίσης, σημαντικό θεωρείται το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου μετά την νεκροτομή, υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις για παθολογικά αίτια.

Ο 57χρονος υψηλόβαθμος σωφρονιστικός υπάλληλος έχασε τη ζωή του στο 59οχιλιόμετρο της εθνικής Ναυπάκτου – Ιτέας, όταν για άγνωστους λόγους και αιτία χάθηκε ο έλεγχος του μοιραίου αυτοκινήτου και έπεσε από ύψος στη θάλασσα.

Άλλο δρομολόγιο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη για δολιοφθορά στο όχημα ή παρεμβολή άλλου αυτοκινήτου για την εκτροπή, ενώ όπως επίσης σημειώνεται, ο Γκορτζιάς δεν πραγματοποίησε το σύνηθες τις Κυριακές δρομολόγιό του από το Αγρίνιο προς τις φυλακές , αλλά έκανε ενδιάμεσο σταθμό στο Μεσολλόγγι, γεγονός που μειώνει αισθητά το ενδεχόμενο της στημένης παγίδας.

Θυμίζουμε πάντως ότι στο Μαλανδρίνο είχε σκοτώσει ο κρατούμενος Ιλι Καρέλι τον υπαρχιφύλακα, Γιώργο Τσιρώνη, τον Μάρτιο του 2014 και λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας, όπου είχε μεταφερθεί και μέσα στις οποίες είχε προηγηθεί βασανισμός του, ξεσηκώνοντας τότε θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος