Νέα «βόμβα» για Πελετίδη – Τι συμβαίνει με τις δημοτικές κατασκηνώσεις στην Πλαζ;

Του Ηλία Κυριακόπουλου

Στα δυόμιση χρόνια κυριαρχίας Πελετίδη, στην Πάτρα κυριαρχεί το μότο «Όλα πάνε καλά». Και όντως. Γιατί να μην πηγαίνουν όλα καλά; Αυτός ο Δήμαρχος δεν είναι πολύ καλύτερος απ’ όλους τους προηγούμενους; Έτσι δεν ακούμε συχνά πυκνά γύρω μας; Δεν είναι επαναστάτης; Δεν είναι ο μεγάλος προασπιστής των λαϊκών συμφερόντων…;

Δυόμιση χρόνια εξουσίας ΚΚΕ στην Πάτρα. Όπου κι αν στρέψει το βλέμμα του ο δημότης βλέπει κολλημένες αφίσες του ΚΚΕ. Βρομιά, αλλά δεν πειράζει, «οι άλλοι ήταν καλύτεροι;» Τι άλλο; Ένα κυκλοφοριακό χάος. Τι άλλο; Ένα ωραίο νότιο πάρκο για το οποίο είμαστε μεν περήφανοι και χαρούμενοι, δεν ξεχνάμε όμως μερικοί, ότι δεν δημιουργήθηκε όπως το εμφανίζει ο κ. Πελετίδης και η παρέα του, αλλά με λεφτά άλλων (βλ. ΟΛΠΑ σχετικά). Τι άλλο; Πορείες κατά της ανεργίας. Τρεις στο σύνολο με τη φετινή. Τρεις αποτυχίες, τρεις εκφράσεις του λαϊκισμού, τρεις ωραίες κομπίνες για να «αξιοποιούμε» τα λεφτά των δημοτών στα κουκουεδίστικα κολπάκια μας… Θα επανέλθουμε και σ’ αυτό-πάλι! Και άλλα ωραία πραγματάκια, τύπου τοιχίδιο στην Ξερόλακα (πρόταση Φούρα), λαθάκια σε τραπεζικούς λογαριασμούς μέσων ενημέρωσης, απευθείας αναθέσεις σε δικούς «μας» εργολάβους κτλ.

Τι άλλο; Α, ναι: Παιδικές κατασκηνώσεις στην πλαζ! Πρωτοποριακό -εννοείται για τις λαϊκές οικογένειες που τόσο πολύ αγαπά ο κ. Πελετίδης και η παρέα του-, ευφάνταστο και φυσικά too good to be true κόλπο για χτίσιμο νέων καριερών στελεχών του ΚΚΕ.

Και μιας και μιλάμε για ΠΑΙΔΙΚΕΣ κατασκηνώσεις, ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε για κάποια βασικά και ουσιαστικά πράγματα:

  • Έχει άδεια λειτουργίας η συγκεκριμένη δημοτική κατασκήνωση;
  • Εάν ναι, πότε βγήκε και τι περιγράφεται σε αυτήν;

Όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί αναγνώστες -αρκετοί από εσάς είστε και γονείς παιδιών που ενδεχομένως έχουν ή προτίθενται να κατασκηνώσουν στην Πλαζ-, τα ερωτήματα που τέθηκαν παραπάνω δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά αντιθέτως κρίσιμα!

Και εφόσον, όπως σύμφωνα με πληροφορίες υποπτευόμαστε, δεν υπάρχουν αυτές οι προδιαγραφές, ο κ. Πελετίδης, δήμαρχος της πόλης και ιατρός (!!!), έχει τεράστια ευθύνη απέναντι στους δημότες, στα παιδιά της κατασκήνωσης, αλλά και απέναντι στο νόμο!

Περιμένουμε απαντήσεις από τη δημοτική αρχή, αλλά και από άλλους συναρμόδιους φορείς.