Μητσοτάκης: Ψεύτης ο Τσίπρας και παράλυτη η κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινή ραδιοφωνική συνέντευξη  που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ σε εκπροσώπους ραδιοφωνικών σταθμών της Θεσσαλονίκης (Ράδιο Θεσσαλονίκη, FM100 και FOCUS).

«Πίσω από την αυστηρή στάση του ΔΝΤ, κρύβεται μια αμφισβήτηση προς την κυβέρνηση ότι μπορεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ζητούν νέα μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα. Τα προληπτικά μέτρα για το 2019 θα δεσμεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση, τώρα έρχεται συνολικά ο λογαριασμός για τα δυο χρόνια ανικανότητας και ψεμάτων» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

«Εάν καλούμασταν αύριο θα προσπαθούσαμε για το καλύτερο δυνατόν για την χώρα. Εφαρμογή όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο κόσμος ξέρει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης. Ψέματα – ανικανότητα – φόροι περιγράφουν την κυβέρνηση. Δεν ωραιοποιώ καμία κατάσταση. Εισπράττω αυτή την δυσαρέσκεια. Με προβληματίζει… η κοινωνία μπορεί εύκολα να σαγηνευτεί και πάλι από έναν νέο λαϊκιστή».

«Έχουμε μια κυβέρνηση παράλυτη που δεν ξέρει που να πάει τη χώρα και εξακολουθεί να χάνει χρόνο»

«Προσφέραμε στήριξη στον κ. Τσίπρα τον Αύγουστο του 2015. Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει. Κανένα περιθώριο συναίνεσης»

«Ή θα κλείσει την αξιολόγηση ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Εγκληματικό να μην κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η χώρα θα ήταν σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση αν είχε προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις».

«Χρειαζόμαστε άλλο μείγμα πολιτικής. Μικρότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος και ταυτόχρονα μείωση της φορολογίας. Δεν είναι παράλογοι οι εταίροι και το ΔΝΤ. Θα θελήσουν να δουν απτά δείγματα αξιοπιστίας. Επιθετική εφαρμογή μεταρρυθμίσεων τους πρώτους μήνες. Κολλημένο το Ελληνικό, την μεγαλύτερη επένδυση. Κολλημένο στην ιδεοληψία της κυβέρνησης»

«Δεν πρόκειται να κάνω απολύσεις. Όμως μπορούμε να μικρύνουμε το κράτος κρατώντας το 1/5 προσλήψεις-  συνταξιοδοτήσεις. Οτιδήποτε γίνεται από την πίσω πόρτα είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Δεν χρειάζονται μειώσεις μισθών στο δημόσιο. Χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να επιβραβεύουμε τους υπαλλήλους που δουλεύουν περισσότερο. Η αξιολόγηση δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Δεν φέρνει απολύσεις. Μη διαπραγματεύσιμη είναι και η κινητικότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν μπορεί να συζητηθεί με τίποτα τυχόν αύξηση του ΦΠΑ. Είναι στα όρια του αφανισμού ο πρωτογενής τομέας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το κόστος παραγωγής. Πρέπει να αλλάξει και συνολικά ο Πρωτογενής τομέας. Αλλαγή νοοτροπίας. Να γίνουν περισσότερο επιχειρηματίες. Μπορεί να ακούγεται ευχολόγιο αλλά είναι μια πραγματικότητα. Δεν αποδεχόμαστε την λογική των μπλόκων. Βλέπω μια αυτοσυγκράτηση. Δεν έχουμε από τους αγρότες επιθετική τακτική για κλείσιμο των δρόμων»

«Και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξουμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.  Θα είμαστε ανοιχτοί σε μετεκλογικές συνεργασίες. Και θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Στη Βουλή και με το ΠΑΣΟΚ και με το Ποτάμι και ενίοτε με την ΕΚ έχουμε συνταχθεί»

«Δεν έχω δει πρωτοβουλία από πλευράς κυβέρνησης για τα ΜΜΕ. Αυτή στοχοποίησε τον Τύπο. Έστησε σενάρια διαπλοκής και ανάμειξης πολιτικών προσώπων. Κατέρρευσαν όλα. Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα. Δεν είναι ο Τύπος ο μόνος κλάδος που δοκιμάζεται. Να υπάρχουν κανάλια και ραδιόφωνα όσα αντέχει η αγορά»

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να στέλνει ένα μήνυμα φιλίας και καλής γειτονίας. Ταυτόχρονα, το μήνυμα συμπεριλαμβάνει και το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο» Για την δήλωση Ερντογάν ότι ο Αλ. Τσίπρας του υποσχέθηκε την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «δεν μπορώ να φανταστώ ότι Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε δέσμευση στον Τούρκο πρόεδρο ενώ αφορά αποκλειστικά την Ελληνική Δικαιοσύνη».«Το ζήτημα της μη έκδοσης των 8 που διέφυγαν στην Ελλάδα, αφορά στο κράτος δικαίου και δεν αφορά σε καμία περίπτωση στην εξωτερική πολιτική. Η δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα. Δεν αμφισβητούνται από κανέναν οι θεσμοί» συμπλήρωσε.