Κυριακόπουλος: «Το Ποτάμι είναι κόμμα πολιτών»

Με αφορμή τον απολογισμό δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2017, ο Γραμματέας του Ποταμιού Πάτρας Ηλίας Κυριακόπουλος, έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Lepanto και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κογκόλη.

Ο κ. Κυριακόπουλος έδωσε έμφαση τόσο στο ομαδικό πνεύμα της τοπικής οργάνωσης, τη διαφορά στον τρόπο προσέγγισης αρκετών θεμάτων σε σχέση με τις παραδοσιακές τακτικές άλλων κομμάτων, αλλά και στη δυναμική που έχει Το Ποτάμι σε επίπεδο κοινωνίας.

«Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα πολιτών. Το ότι έφυγαν κάποιοι για προσωπικούς λόγους, αυτό δεν επηρέασε καθόλου Το Ποτάμι», είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει, «ότι ήταν ο κ. Φωτήλας για παράδειγμα στην Αχαΐα, είναι κάθε στέλεχος του Ποταμιού. Όλη μας η προσπάθεια είναι ομαδική. Η ομαδική προσπάθεια σημαίνει ότι βοηθάμε Το Ποτάμι να υψώσει τη φωνή του στο κοινοβούλιο και την κοινωνία. Από ‘κει και πέρα η κοινωνία επιλέγει έναν από τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου. Το Ποτάμι δεν άλλαξε στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του».

Για τις δημοσκοπήσεις τόνισε:

  • «Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών πέφτουν παταγωδώς έξω. Άρα δεν είναι το πραγματικά συγκρίσιμο μέτρο για να καταλάβουμε ποια είναι η δυναμική ενός κόμματος μέσα στην κοινωνία».
  • «Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, επομένως είναι λογικό κάποια νούμερα να είναι υψηλότερα (συνήθως η αντιδραστική ψήφος) και κάποια χαμηλότερα».
  • «Αυτή τη στιγμή, το πραγματικό ποσοστό των κομμάτων είναι είτε αυτό που έχουν στη βουλή, είτε μηδέν. Στις εκλογές θα αρχίσουμε πραγματικά να μετράμε».