Κυριακόπουλος στον Alpha για δόση: «Για ποιο λόγο να χαρώ;»

Στο ρ/σ του Alpha Πάτρας 94,4 βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Γραμματέας Πάτρας του Ποταμιού Ηλίας Κυριακόπουλος, προκειμένου να σχολιάσει τη νέα συμφωνία Τσίπρα για τη δόση των 7,7 δις, αλλά και την απερίγραπτη δήλωση της Ραχήλ Μακρή εναντίον του (ασθενή) Σταύρου Θεοδωράκη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κυριακόπουλος δήλωσε στο δημοσιογράφο Γιώργο Καρβουνιάρη:

Για τη δόση των 7,7 δις:

Είτε ο καπνός είναι λευκός, είτε μαύρος, είτε γκριζωπός, είναι καπνός. Και ο καπνός συνεπάγεται φωτιά, η οποία βρίσκεται στην ελληνική κοινωνία που έχει κατακαεί απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν.

Από τα 7,7 δις τα 6,9 θα πάνε στην αποπληρωμή ομολόγων της ΕΚΤ, τα υπόλοιπα 800 εκ. σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Τι μένει για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας; Τίποτα.

Ακόμα και τα υπόλοιπα 800 εκ. που θα έρθουν εφόσον είμαστε «καλά παιδιά» στα τέλη Ιουλίου, θα πάνε σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τίποτα πάλι για την κοινωνία.

Για ποιο λόγο θα έπρεπε να χαρώ;

Ο Μοσκοβισί δήλωσε ικανοποιημένος γιατί καμία άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε να πάρει τόσα μέτρα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για ποιο λόγο να χαρώ;

Μήπως για την παραδοχή του ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας εφαρμόστηκε τη δεκαετία ’80 σε χώρες όπως το Σουδάν, τη Ζάμπια, το Ζαϊρ, τη Σομαλία;

Ή μήπως θα έπρεπε να χαρώ για το ότι μέχρι το 2060 θα έχουμε μνημόνιο;

Για τη «γραβάτα με πέη» του Καμμένου τόνισε:

  • Δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα σε ότι αφορά το κυβερνητικό επιτελείο. Σε ποιον απευθυνόταν η γραβάτα; Στην ελληνική κοινωνία, στα υπόλοιπα κόμματα, στους Ευρωπαίους ή μήπως στο τι εισέπραξε η ελληνική κυβέρνηση; Μήπως είναι η γραβάτα που προτίθεται να φορέσει εν τέλει ο κ. Τσίπρας;«
  • Το παιδί του Καμμένου βλέπει τι κάνει ο πατέρας του στα γήπεδα και πράττει αναλόγως και με τον ίδιο τρόπο.