Κορυδαλλός: 10 στρέμματα πρασίνου από το γκρέμισμα μάντρας των Φυλακών- Με υπογραφή Σκανδάμη η παραχώρηση

Το πρώτο, ιστορικής σημασίας, βήμα για την απομάκρυνση των Φυλακών Κορυδαλλού, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, με την κατεδάφιση της μάντρας του σωφρονιστικού συγκροτήματος και την παράδοση της έκτασης των 10 στρεμμάτων στον Δήμο Κορυδαλλού.

Σε μια λιτή, συμβολική τελετή, που διοργάνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, «έριξαν» τη μάντρα στην κεντρική λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη, ώστε να παραδοθεί στον Δήμο τμήμα των γυναικείων φυλακών συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων.

Πρόκειται για μια ιστορική εξέλιξη για τον Κορυδαλλό, μια πρώτη δικαίωση του πολύχρονου αγώνα του λαού της πόλης και όλων των δημοτικών αρχών από την μεταπολίτευση ως σήμερα, αφού για πρώτη φορά ενεργό τμήμα των φυλακών παραχωρείται στον Δήμο και στον λαό του Κορυδαλλού για να μετατραπεί σε κοινόχρηστο χώρο- πάρκο πρασίνου και αναψυχής.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και οφείλουμε να τονίσουμε είναι ότι η παραχώρηση της έκτασης είχε γίνει από το 2011 όταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν ο Πατρινός Μαρίνος Σκανδάμης!