Καταπληκτικές πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου

Ενας γρήγορος μεζές που σηκώνει πολύ μπύρα!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 συσκευάσιες φτερούγες (περίπου 16 κομμάτια)
  • 1 μικρό πορτοκάλι στυμένο
  • 1 μικρό λεμόνι στυμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ. γ. ρίγανη
  • 1 κ. γ. κίμινο
  • 1 κ. γ. μπούκοβο
  • 1 κ. γ. πιπέρι
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. σ. κάρυ
  • 1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. σουσάμι

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Πλένουμε πολύ καλά τις φτερούγες και κόβουμε τις μύτες. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2

2) Ρίχνουμε στο μίγμα τις φτερούγες και σκεπάζουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 3

3) Αραδιάζουμε τις φτερούγες σε ταψάκι και ψήνουμε στο γκριλ περίπου 50 λεπτά. Καταναλώνονται πιο γρήγορα αν τις συνοδεψετε με κρύες μπύρες!
* Τρώγονται ευχάριστα με άσπρο ρύζι και φυσικά σαλάτα.Οι δοσολογίες των μπαχαρικών μπορούν να αλλάξουν αναλόγως το πόσο πικάντικες τις θέλετε.