Καρναβάλι 2017: Η «12η ώρα» του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού

Στο επετειακό του ταξίδι, το 10ο Παιχνίδι Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού έχει σαν έμβλημα μια μικρή φωτογραφία ενός καραβιού για να θυμίζει τη παιδική του καταγωγή και την ανάγκη για πορείες σε ελεύθερες θάλασσες χωρίς σύνορα και φόβους θαλάσσιους και μη. Για πρώτη φορά η αφίσα του παιχνιδιού θα βρίσκεται κρυμμένη μέσα στις έγκατά του ίδιου του παιχνιδιού.

Ο τίτλος του φετινού παιχνιδιού είναι «12η ώρα» και διεξάγεται σε ένα δάσος που όλοι μιλούν με γρίφους. Όταν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 12, τα μεσάνυχτα αμέσως μετά την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού τα μυθικά πλάσματα θα φτιάξουν μια ιστορία αγάπης. Σε ένα ξέφωτο, μια αυλαία θα ανοίξει και θα ακουστούν λέξεις από όλα τα σημεία της Γης και του ουρανού. Πέντε φιγούρες: η Αγγελική, ο Στράβωνας, ο Κένταυρος, η Ίρις και ο Νώε θα χαρίσουν το δικό τους πραγματικό χρώμα στις πέντε φάσεις του παιχνιδιού. Η κάθε φάση θα αποτελείται από γρίφους, παιχνίδια δεξιοτήτων και το «Φέρτε», μια διαδραστική μεταφορά του κλασικού θησαυρού στο διαδίκτυο. Στο τέλος του παιχνιδιού θα υπάρχει το κυνήγι του θησαυρού μέσα στον παγκόσμιο ιστό του διαδικτύου.

Το παιχνίδι φιλοξενείται στην επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού www.carnivalpatras.gr και η αντίστοιχη σελίδα του στο facebook είναι: www.facebook.com/10WTH .Το παιχνίδι διαρκεί από 22 Ιανουαρίου έως 26 Φεβρουαρίου στις 6μμ δηλώνοντας την παρουσία του καθόλη τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου.

Οι διοργανωτές υπόσχονται μια διαφορετική πλοήγηση με μουσική, εικόνα και πλοκή φτιαγμένη με το λιγοστό φως των αστεριών.

Θα υπάρχει η δυνατότητα εκ μέρους των κυνηγών για συμμετοχή στο παιχνίδι μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets.

Η φιλοσοφία του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού ζητά από τους συμμετέχοντες να ψάξουν στο Διαδίκτυο για να ανακαλύψουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα πολλαπλής επιλογής που θα τίθενται από την Ομάδα του Παιχνιδιού.

Η απονομή των βραβείων του 10ου Παιχνιδιού του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού θα γίνει μαζί με τα υπόλοιπα βραβεία του Κρυμμένου Θησαυρού και του Πατρινού Καρναβαλιού στην εκδήλωση Απονομής των Βραβείων.

Ομάδα Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού: Ντούλη Δημητροπούλου, Ελένη Λαμπροπούλου, Αργυρώ Μπεζάτη, Γιάννης Νομικός, Αναστάσης Παπαδόπουλος, Παύλος Σούλης (συντονιστής), Γιάννης Φουτρής.

Τιμής ένεκεν συμμετοχή: Ηλίας Ηλιόπουλος.

Θεματοφύλακες: Ντούλη Δημητροπούλου, Ελένη Λαμπροπούλου, Γιάννης Νομικός, Παύλος Σούλης και Γιάννης Φουτρής.

Υλοποίηση/ σχεδιασμός σελίδας: Αναστάσης Παπαδόπουλος.

Γραφιστική επιμέλεια: Αναστάσης Παπαδόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας: Αργυρώ Μπεζάτη

Ένα απόσπασμα από την κεντρική δημοσίευση της σελίδας του παιχνιδιού στο facebook:

Όταν και οι τρεις δείκτες θα δείξουν 12,

άνθρωποι, ζώα και ξωτικά θα ξεγελάσουν τον αργόσυρτο χρόνο.

Με φωνές πουλιών και γρίφους των παλιών,

μικροί και μεγάλοι θα βρεθούν μαζί.

Τι ζαλάδα! Τι γιορτή!

Να προλάβω να ακούσω όσο περισσότερο μπορώ.

Στις δύο φωτογραφίες: το έμβλημα του παιχνιδιού και η πρώτη φωτογραφία του παιχνιδιού.

 

unnamed_2.jpg

unnamed_1.jpg