Κανταΐφι με 3 τυριά

Υλικά

    • 1 πακέτο κανταΐφι
    • 150γρ. βούτυρο φρέσκο
    • 200γρ. κασέρι τριμμένο στον τρίφτη
    • 200γρ. γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη
    • 200γρ. φέτα, σε κομματάκια (με το χέρι)
    • αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 2 μεγάλες κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 νεροπότηρο γάλα

Διαδικασία

Φτιάχνετε πρώτα την μπεσαμέλ: σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το αλεύρι. Σοτάρετε μέχρι να ξανθύνει το αλεύρι. Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε μέσα τα τριμμένα τυριά και τη φέτα, ανακατεύετε και δοκιμάζετε. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι και οπωσδήποτε αρκετό πιπέρι.

Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 36εκ. και απλώνετε ομοιόμορφα αρκετό κανταΐφι παντού. Το πιέζετε ελαφρά με το χέρι να καθίσει. Αδειάζετε τη γέμιση των τριών τυριών και την απλώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε με αρκετό κανταΐφι από πάνω και πιέζετε και πάλι. Το ζεματάτε με το βούτυρο αφού πρώτα το ζεστάνετε πολύ καλά.

Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 150°C πρώτα και κατόπιν ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.

Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και την κόβετε σε μικρά κομμάτια που σερβίρετε σε πιατέλα.