Και το Καρναβάλι, αρχίζει… Στήνεται η τελετή έναρξης | Δείτε τι υπάρχει στο πρόγραμμα

Με πρωταγωνιστές το ανθρώπινο δυναμικό της Πάτρας στήνεται η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού. Η φετινή τελετή έναρξης είναι μια πρόταση του Πατρινού Γιώργου Πετρίτση, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου.
Η ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού από το 1900 έως σήμερα θα αναβιώσει σπονδυλωτά: Δέκα σκηνές, μια για κάθε δεκαετία, με εξαίρεση τις δεκαετίες 1930 και 1940 λόγω του πόλεμου και της κατοχής, που διακόπηκε.
Δυο ηθοποιοί που θα βρίσκονται στην κεντρική σκηνή που θα στηθεί στο σιντριβάνι και θα εξιστορούν τι σημαντικό έγινε κάθε δεκαετία. Η αφήγηση θα μετατρέπεται σε δράση με χορό και τραγούδι στη δεύτερη σκηνή μπροστά από το δημοτικό θέατρο.
Με την ολοκλήρωση του δρώμενου αυτού, θα πάρει τη σκυτάλη μια ομάδα (ζούμπα), χορεύοντας τα ρεφρέν από τα καλύτερα πατρινά καρναβαλικά τραγούδια.
Ο λόγος μετά ανήκει στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο του καρναβαλικού φορέα Νίκο Χρυσοβιτσάνο, για την επίσημη κήρυξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2017. Σ’ αυτό το σημείο θα υπάρχει μια έκπληξη από τους διοργανωτές και τους συντελεστές.
Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα «THE BAND» για περίπου μιάμιση ώρα με ρυθμούς latin-disco-rock n roll – πατρινά καρναβαλικά και 60΄s. Την ορχήστρα αποτελούν καταξιωμένοι πατρινοί μουσικοί και τραγουδιστές. Τη βραδιά θα κλείσουν οι ντι-τζέις Τάκης Αγγελόπουλος, Γιάννης Κανελλόπουλος, Στέφανος Νάσιος, που θα κάνουν ένα υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου.
Το ανθρώπινο δυναμικό της τελετής έναρξης αποτελείται από Πατρινούς. Συγκεκριμένα: Γ. Πετρίτσης (σενάριο – σκηνοθεσία), Μιλτιάδης Παπλάς (διδασκαλία ρόλων), Κωνσταντίνος Αλμπάνης (υπεύθυνος ροής προγράμματος και τελική σκηνοθεσία), Βίκυ Αγόρα (χορογραφίες), Αρτέμης Μπεκρόπουλος (ενορχήστρωση και επιμέλεια προγράμματος), Γεώργιος Λαζανάς (φωτιστής).
Θα συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Γ. Πετρίτσης, Μαριάννα Βούλγαρη, Αγγελος Νικολάου, Βάσια Πανάρετου, Μαρία Κατριβέση (λυρική σοπράνο και ηθοποιός μουσικού θεάτρου), Τάσος Μαραγκός, Νίκος Παπακώστας (τενόρος).
Πηγη: Εφ. Πελοπόννησος