Η λίστα τρόμου της Ρούπα – Ποιους πολιτικούς και επιχειρηματίες είχε στόχο

Στις λεπτομερείς σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα της Ηλιούπολης καταγράφονταν οι πινακίδες αυτοκινήτων αλλά και ο αριθμός των προσώπων της ασφάλειας κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματιών

Ανάμεσα στα ονόματα αυτά των πρώην Πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του νυν αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομίας Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Στη λίστα τρόμου όμως, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος», περιλαμβάνεται
κορυφαίος εφοπλιστής με έντονη παρουσία στο Citi του Λονδίνου, επιχειρηματίας ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας καλλυντικών με διεθνή δράση, επιχειρηματίας με θεσμικό ρόλο και μεγαλομέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα μεταξύ των ονομάτων βρίσκονται και οι δυο κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες, πρώην τραπεζίτες. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είχε φτάσει λίγο πριν την υπουργοποίηση, ενώ ο άλλος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.
Μεταξύ των στόχων, ωστόσο βρίσκονται και επτά κτήρια που στεγάζουν σημαντικές εταιρείες και υπηρεσίες, κτήρια τα οποία σύμφωνα με τις σημειώσεις που βρέθηκαν διαθέτουν και σταθερή φύλαξη, αλλά και ελέγχονται συχνά μέσα στο 24ωρο από εποχούμενες περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ.