Η κατάντια των Υψηλών Αλωνιών: Έγινε η πλατεία της «πιάτσας» των ανήλικων ρομά

Η νέα «πιάτσα» των ανήλικων ρομά -κορίτσια και αγόρια – είναι στα Ψηλαλώνια! Και μάλιστα όπως καταγγέλλουν Πατρινοί που «χαλαρώνουν» στην Πλατεία, η «έδρα» της πορνείας είναι… στα «στρογγυλά πέτρινα παρτέρια» της Πλατείας, γύρω από το σιντριβάνι! «Ολόκληρες οικογένειες κάθονται στα στρογγυλά της Πλατείας. Και συνήθως ο μπαμπάς ή ο θείος είναι και ο προαγωγός. Μικρά κορίτσια πλησιάζουν ηλικιωμένους, τους πείθουν να τις ακολουθήσουν σε κάποιο απόμερο σημείο και… αυτό ήταν» μας καταγγέλλει θαμώνας της Πλατείας.

Μία γυναίκα, περιγράφει αυτό που είδε με τα ίδια της τα μάτια: «Προχωρούσα στην Βύρωνος, πίσω από τα σχολεία. Απογευματινή ώρα, σουρούπωνε. Ο παππούς στεκόταν όρθιος και η κοπελίτσα ήταν στα τέσσερα και προφανώς του έκανε στοματικό έρωτα. Αηδίασα»!

Ακόμη και σε πολυκατοικίες που τυγχάνει να έχουν μονίμως ανοιχτή την κεντρική πόρτα καταφεύγουν! Πατούν στοπ στο ασανσέρ μέχρι να «ξεπετάξουν» σε ελάχιστα λεπτά τον ηλικιωμένο! Σε άλλες περιπτώσεις τους οδηγούν στο υπόγειο. Και φυσικά δεν είναι και λίγες οι φορές που στο υπόγειο των πολυκατοικιών σημειώνονται και κλοπές χρημάτων από τις τσέπες… του «ευρισκόμενου σε άλλο κόσμο» θύματος των ρομά!

Παρόμοιες καταστάσεις αντιμετωπίζουν και περίοικοι άλλων περιοχών του κέντρου της Πάτρας. Τα Ψηλαλώνια όμως είναι μία «ιδιαίτερη πλατεία», αφού αυτή αποτελεί κυρίως παιδότοπο! Μήπως λοιπόν θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι της Αστυνομίας, από την στιγμή μάλιστα που οι καταγγελίες γίνονται σε καθημερινή βάση;

 

ΠΗΓΗ: Κόσμος