Η καρδιά του ελληνικού Ταεκβοντό θα «χτυπήσει» δυνατά στην Πάτρα!

Η Πάτρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών με τη συμμετοχή περίπου 600 αθλητών/αθλητριών και 400 προπονητών – συνοδών. Πολύ σημαντική θα είναι η εκπροσώπηση της Πάτρας στο κορυφαίο ετήσιο ραντεβού του Ταεκβοντό, στο οποίο θα λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες των 20 τοπικών σωματείων.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το διήμερο αγωνιστικό πρόγραμμα αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 4.000 άτομα από τα σωματεία της ευρύτερης περιοχής. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών 2017 θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του ΑΣ Απόλλων Πάτρας. Την διοργάνωση ανέλαβαν με απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό τα σωματεία: Α.Σ. Αστραπή, Fight Club Patras, Α.Σ. Έκρηξη και Α.Σ. Fitathlon.

Στην Πάτρα θα έλθουν για να λάβουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού Ταεκβοντό, τα οποία εισέρχονται στον νέο Ολυμπιακό κύκλο που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με τη συμμετοχή τους σε μεγάλες διοργανώσεις. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και αθλήτριες από 17 χρονών και πάνω, κάτοχοι μισής μαύρης ζώνης και άνω. Το αναλυτικό αγωνιστικό πρόγραμμα με βάση τις κατηγορίες σωματικού βάρους θα ανακοινωθεί στις 27 Μαρτίου ενώ η κλήρωση στις 31 Μαρτίου.

Το Ταεκβοντό διακρίνεται τόσο για το αγωνιστικό πάθος των αθλητών του, όσο και για τον αυξημένο βαθμό συναισθηματικής συμμετοχής των θεατών που παρακολουθούν αγώνες αυτού του επιπέδου. Στοιχεία που το κατατάσσουν ψηλά στη λίστα των θεαματικών και δυναμικών αθλημάτων.

Η είσοδος στους αγώνες για το κοινό θα είναι ελεύθερη.