Η αποκρουστική εικόνα των συνοικιών της Πάτρας

Η καθημερινή εικόνα σε συνοικίες του διευρυμένου Δήμου Πάτρας, από την Αγίας Σοφίας έως την Ελευθερίου Βενιζέλου, στο κέντρο της πόλης, στις Ιτιές – Κόκκινο Μύλο – Καστελλόκαμπο, είναι αποκρουστική.

του Θεόδωρου Ξυλιά

Πρώτον σε δρόμους όπου τα πεζοδρόμια έχουν μικρό πλάτος βρίσκονται κολόνες του ηλεκτροφωτισμού, που εμποδίζουν την πρόσβαση πεζών, κυρίως ηλικιωμένων – παιδιών – ΑΜΕΑ.

Δεύτερον στην οδό Αχιλλέως  από τη Διγενή Ακρίτα στα Μποζαΐτικα έως τη στάση του προαστιακού στον Καστελλόκαμπο, σε αρκετά σημεία δεν έχει πεζοδρόμιο και για το λόγο αυτό οι πολίτες χρησιμοποιούν το οδόστρωμα για να εξυπηρετηθούν. Δεδομένου ότι ο δρόμος παρουσιάζει όλο το 24ωρο αυξημένη κυκλοφορία, εγκυμονούν κίνδυνοι ατυχημάτων.

Τρίτον στις περιοχές  που ανακαινίζονται ή κατεδαφίζονται και κατασκευάζονται νέα κτίρια οι πινακίδες με τις ονομασίες των οδών δεν επανατοποθετούνται. Έτσι όχι μόνο οι επισκέπτες στην πόλη αλλά πολλές φορές και οι μόνιμοι κάτοικοι δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν.

Τέταρτον τέλος στην παραλία των Ιτεών – Κόκκινου Μύλου από το ποτάμι της Λεύκας έως τα όρια με τη Δημοτική Κοινότητα Παραλίας, ο Δήμος για την αναδιαμόρφωση – αναβάθμιση της περιοχής δαπάνησε αρκετά χρήματα από το πρόγραμμα ΟΥΡΜΠΑΝ πριν δεκαπέντε χρόνια περίπου. Σήμερα η περιοχή αυτή έχει παραδοθεί στην εγκατάλειψη, τη φθορά του χρόνου, τη λεηλασία. Η περιοχή αυτή βρίσκεται λίγα μέτρα από το νέο Λιμάνι – Πύλη της Ευρώπης και η κατάσταση που βλέπουμε εκεί είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

 

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ.