Εξαφανισμένη 62χρονη βρέθηκε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια αναζήτησης

Στην αγκαλιά της οικογένειάς της επέστρεψε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια η 62χρονη Μαρία Χερσονιτάκη, η οποία είχε εξαφανιστεί από την Κρήτη και έκτοτε την αναζητούσε η οικογένειά της. Η γυναίκα εντοπίστηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύτηκε.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, κατέβαλαν προσπάθειες να εντοπισθεί το οικογενειακό περιβάλλον της γυναίκας, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η ηλικιωμένη δήλωνε μόνο το μικρό της όνομα και δεν ήταν σε θέση να δώσει άλλα στοιχεία για την ταυτότητά της.

Για το περιστατικό όπως αναφέρει το σάιτ της εφημερίδας Έθνος ενημερώθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Εθελοντικού Οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ (10-65) και τέθηκε άμεσα σε λειτουργία ο μηχανισμός του SILVER ALERT για ηλικιωμένους άγνωστων στοιχείων.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr, οι συγγενείς της την αναζητούσαν από το 2007 και τελικώς εντοπίστηκαν από τις αρχές.

Μετά από τις τυπικές διαδικασίες, η 62χρονη Μαρία Χερσονιτάκη επέστρεψε στην ασφάλεια της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με το lifelinehellas.gr, η άριστη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και η στήριξη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σε συνδυασμό με την ευγενική ανταπόκριση κοινωνικής ευαισθησίας των εθελοντών του SILVER ALERT, οδήγησαν σε αίσιο τέλος την περιπέτεια ενός ακόμα ηλικιωμένου.