Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Δικαίωση για τις Κυριακές

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε τρεις (3) περιοχές της χώρας.
Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών εξαρχής ήταν κάθετα αντίθετος με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Με την απόφαση του ΣτΕ δικαιώνονται οι πάγιες θέσεις και ο αγώνας μας, για τη διασφάλιση της Κυριακάτικης Αργίας. Ένας αγώνας δύσκολος που είχε ξεκινήσει από το 2013 όταν η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και ο τότε αρμόδιος Υπουργός κ. Χατζηδάκης έθιξαν την Κυριακάτικη Αργία απελευθερώνοντας τις 52 Κυριακές. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών βρέθηκε αντιμέτωπος όχι μόνο με τα τεράστια συμφέροντα των πολυκαταστημάτων και πολυχώρων, αλλά και με φορείς που τότε, μη υπολογίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την αγορά, είχαν δείξει προθυμία και συνεργασία για την απελευθέρωση της Κυριακής.
Η διασφάλιση τη Κυριακάτικης Αργίας είναι επιβεβλημένη. Δεν δικαιώνει μόνο τον εμπορικό κόσμο και τους εργαζόμενους. Πάνω από όλα δικαιώνει την κοινή λογική το «κοινό αίσθημα δικαιοσύνης» κόντρα στα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων.
Δεν είναι όμως μόνο η απόφαση του ΣτΕ που μας αποδεικνύει ότι το σχέδιο απελευθέρωσης της Κυριακάτικης Αργίας έχει αποτύχει. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, δοκιμάστηκε και ξανά δοκιμάστηκε. Ακόμα και για τους «άπιστους Θωμάδες» τα πραγματικά οφέλη ήταν ασήμαντα. Το συνδικαλιστικό κίνημα πλέον έχει υποχρέωση να αναλάβει δράση, επανεξετάζοντας και επαναπροσδιορίζοντας ποιες Κυριακές έχουν πραγματικό καταναλωτικό ενδιαφέρον, διασφαλίζοντας την Κυριακή ως ημέρα ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και του οικογενειακού δεσμού, τόσο των συναδέλφων εμπόρων που λειτουργούν τα καταστήματά τους όσο και των εργαζομένων σε αυτά.