«Εγκαταστάσεις του πρώην Α.Σ.Ο. και η αξιοποίηση τους»

 

Του Γιώργου Σιγαλού

  Όσοι παρακολούθησαν το θέμα με βάση <<Μετατροπή εγκαταστάσεων Α.Σ.Ο σε εκθεσιακό χώρο>>, το οποίο εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3/5/2017 ξέρουν πολύ καλά τι έγινε. Για τους συνδημότες όμως που δεν παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τι διαβουλεύεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, είμαι υποχρεωμένος να πω δύο πράγματα. Είμαι ο μοναδικός που καταψήφισε το θέμα αυτό.

Φυσικά, δεν ήταν μόνο, ο ανάλγητος τρόπος που συμπεριφερθεί η Δημοτική Αρχή στα καρναβαλικά πληρώματα που  ‘’φιλοξενούνται’’ στις εγκαταστάσεις του πρώην Α.Σ.Ο. Όσο και να θέλουν κάποιοι να απαξιώσουν την προσφορά αυτών των πληρωμάτων, που ειρήσθω  εν παρόδω, αν δεν ήταν εκεί τα τελευταία 20 χρόνια, θα είχε λεηλατηθεί ο χώρος, δεν τα καταφέρνουν. Όλοι στην Πάτρα ξέρουμε ότι το καρναβάλι βασίζεται κυρίως στις δημιουργίες και στο κέφι αυτών των Πατρινών που με την σοβαρότητα τους, στηρίζουν κάθε χρόνο τα δημοτικά δρώμενα για το μεγαλύτερο γεγονός της πόλης.

Ο λόγος που καταψήφισα,  είναι  κυρίως για το αλαλούμ, μιας εισήγησης, χωρίς να υπάρχουν  στοιχεία –μελέτες- προϋπολογισμοί. Χωρίς να συζητηθεί καν τι θέλουμε να κάνουμε ακριβώς στον χώρο αυτό. Απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις, ανέφεραν, δέκα διαφορετικές λειτουργίες αραδιάζοντας μη συνδεόμενες χρήσεις (που εξετάζεται αν επιτρέπονται από Γ.Π.Σ.), διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ‘’συννενοηθεί’’) (!!!) με την περιφέρεια και τον κ. Πρωθυπουργό(!!!) να χρηματοδοτήσει από δημόσιες επενδύσεις. Σε όλες τις ερωτήσεις περί μελέτης, είπαν για μελέτη του 2006 (!!!) που επικαιροποιείται (!!!)  και από ότι είπε η κ.  Πρόεδρος θα εστέλνετο την επόμενη 4/5/2017 στους συμβούλους με mail (ακόμη έρχεται…)

Τέλος, μια παρατήρηση, αν μου επιτρέπουν σύμβουλοι άλλων παρατάξεων. Δεν είναι ωραίο, άλλα να ψηφίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα να ανακοινώνουμε μετά, (για να γίνουμε αρεστοί…), ούτε κάποιοι να μας κάνουν υποδείξεις για την θέση μας, όταν λειτουργούν 3 χρόνια ως ‘’εξαπτέρυγα’’ της Δημοτικής Αρχής…