Δημήτρης Χουρδούμης: Αυτός είναι ο τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού

Ο Δημήτρης Χουρδούμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα! Από μικρός του άρεσαν τα καλλιτεχνικά κι έτσι ασχολήθηκε με το θέατρο και τον χορό. Από 7 χρονών παρακολουθούσε μαθήματα χορού στον Φυσιολατρικό Σύνδεσμο Πατρών, στην ομάδα Χορογαία, αλλά και στο Χορευτικό του Δήμου Πατρέων.

Στα 22 του χρόνια άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και ηθοποιίας σε διάφορες σχολές της Πάτρας και σήμερα εργάζεται  επαγγελματικά ως ηθοποιός.

Έχει παίξει σε πάνω από 25 θεατρικές παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει 7 έργα εκ των οποίων τα 3 είναι δικά του. Έχει παίξει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε παιδική σκηνή. έχει παίξει διάφορα σίριαλ στην τηλεόραση και έχει πάρει μέρος σε video klip. Είναι ιδρυτής του φεστιβάλ νεολαίας «Μια μέρα διάλειμμα» όπου διοργανώνετε κάθε χρόνο από το 2010 έως και σήμερα στην κεντρική πλατεία της παραλίας  Πατρών, με μεγάλη επιτυχία. Έχει την ομάδα «Χορολάτρες» όπου στεγάζεται στον εκπολιτιστικό Σύλλογο  εργατικών κατοικιών Παραλίας «Ο Άγιος Ιωάννης». Είναι δάσκαλος χορού.

 

«ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ…»

Ο τελάλης με το μουσικό άρμα από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου θα αναγγέλλει το χαρούμενο άγγελμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 καλώντας τον κόσμο στις εκδηλώσεις του Σαββάτου 21ης Ιανουαρίου:

ΠΕΜΠΤΗ 19/1/2017

ΠΡΩΙ

από τις 10.30 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή : Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραισκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Παπαφλέσσα-Ακτή Δυμαίων-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Γούναρη-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Γούναρη-Καραισκάκη-Πατρέως-Αγ. Ανδρέου-Αράτου-Κανακάρη-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους- Πετρωτό.

BΡΑΔΥ

και ώρα 18.00 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Δημοκρατίας-Αγ. Κωνσταντίνου (Κάτω Οβρυά)-Μιντιλόγλι-Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών Πύργου-Μαραγκοπούλου (Βραχνέικα)-κάθοδος προς την παραλιακή οδό-παραλία Βραχνείκων και Ροιτίκων-Παραλία Πατρών (Εύα)-25ης Μαρτίου- Εργατικές Κατοικίες-βοηθητική της περιμετρικής οδού-Πετρωτό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  20/1/2017

ΠΡΩΙ

Ώρα 10.30: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-ΤΕΙ-Καλαβρύτων-Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα-Ευβοίας-Ανθείας-Εργατικές Κατοικίες Ανθείας-Οδυσσέα Ελύτη (αναστροφή)-Αγίου Ιωάννου Πράτσικα-Αγίας Τριάδος-Δορυλλαίου-Ιωνίας-Πόντου-Πλατεία Ελευθερίας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Φαβιέρου-Έλληνος Στρατιώτου-Νοταρά-Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου-Οθωνος Αμαλίας-Καρόλου-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Αγίας Τριάδος-Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Σολωμού-Σμύρνης-Αγίας Τριάδος-Πλατεία Βούδ-Γεωργίου Ολυμπίου-Σολωμού-Καραϊσκάκη-Γούναρη-Κλάους-Πετρωτό.

ΒΡΑΔΥ

Ώρα 18.00: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό –Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραισκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Γούναρη-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Αράτου-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/2017

ΠΡΩΙ

Ώρα 10.00: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.

Ώρα 11.30: Αρχαίο Ωδείο-Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο όπου και γίνεται η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου. Μετά την παράδοση του λάβαρου το μουσικό άρμα επιστρέφει στο Πετρωτό.