Γρ. Αλεξόπουλος: Δωρεάν η μετάβαση για 78 Δημοτικά Σχολεία στα κολυμβητήρια της Πάτρας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η Π.Ε Αχαΐας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης των μαθητών της Γ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, ξεκίνησε διαδικασία διαγωνισμού ύψους 72.619,61 ευρώ για τη μεταφορά τους από τις σχολικές μονάδες προς τα κολυμβητήρια της Πάτρας για το 2017.

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εντάχθηκαν φέτος για πρώτη χρονιά  μαθήματα κολύμβησης για τα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται σε απόσταση έως και 25 χλμ από κολυμβητήρια. Η οργάνωση του προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αχαΐας – Ομάδα Φυσικής Αγωγής, η οποία έχει ενημερώσει και διαβιβάσει αρμοδίως,  λίστα με τα Δημοτικά Σχολεία  που θα συμμετάσχουν  στο πρόγραμμα.

“Η Ελλάδα με τις ατελείωτες θάλασσες καταγράφει αρνητικό  ρεκόρ σε ότι αφορά τους πνιγμούς στη θάλασσα ή τις πισίνες μεγάλων και μικρών λουόμενων. Το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης των μικρών μαθητών στόχο έχει την εξοικείωση, την ασφάλεια και την αποφυγή ατυχημάτων στο υγρό στοιχείο. Παράλληλα θα συμβάλλει στην ψυχαγωγία, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και στην αυτοεκτίμηση των παιδιών μας” τόνισε ο κ. Γρ. Αλεξόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας.