Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά:

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/4 φλυτζανιού του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • 5 φλυτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
  • 1/4 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλυτζανιού του τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αφού το έχουμε πλύνει προηγουμένως, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αλευρώνουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο, ρυχό πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο.

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ζωμό κρέατος ή το νερό, και το ελαιόλαδο να βράσουν. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα γιουβαρλάκια και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρά τα αυγά μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστη.