Γιάννης Βρούτσης: «Απαραίτητο το κομματικό διαβατήριο ΣΥΡΙΖΑ και για το εφάπαξ»

Κατακεραύνωσε με νέα αντιπολιτευτική κριτική, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης. Αφορμή των σκληρών δηλώσεων του πρώην Υπουργού, στάθηκαν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη «επιλεγμένη» απόδοση του ΕΦΑΠΑΞ σε δικαιούχους.

«Η βαριά εκτεθειμένη, πολιτικά και ηθικά – μετά τις σημερινές αποκαλύψεις – Kυβέρνηση, καλείται να απολογηθεί απέναντι στους 55.000 δικαιούχους εφάπαξ. Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με φακέλους χωρίς δικαιολογητικά, αναδεικνύουν το βαθιά διαβρωμένο πελατειακό κράτος, που χτίζει εδώ και δυο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων.

»Από σήμερα, οι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι εφάπαξ γνωρίζουν, ότι για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους, το μόνο που χρειάζεται είναι κομματικό διαβατήριο του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρώην Υπουργός.

«Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, με την αόριστη, ατελή και ασαφή διάταξη του άρθρου 35 παρ. 10 του Ν. 4387/2016, ο ΣΥΡΙΖΑ “έσπασε” τον κανόνα της χρονικής προτεραιότητας στην καταβολή των εφάπαξ παροχών, ανοίγοντας το δρόμο σε ρουσφετολογικές πρακτικές, καταστρατηγώντας το πνεύμα του νόμου και προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Υπενθυμίζεται, ότι τα έτη 2011 – 2014 χορηγήθηκε αριθμός – ρεκόρ εφάπαξ παροχών, ύψους 3,1 δις ευρώ, καθώς 96.760 συνταξιούχοι πήραν το εφάπαξ τους, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες» κατέληξε στη σχετική του δήλωση.