Γαύρος λεμονάτος… Ο καλύτερος τσιπουρομεζές

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γαύρος (ή περισσότερος)
  • λίγο νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο (και περισσότερες αν θέλετε)
  • χυμό από 1 λεμόνι (ή περισσότερο αν θέλετε)
  • αλάτι, ρίγανη, λάδι

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζετε λίγο νεράκι (μισό δάχτυλο) σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ρίξτε μέσα τον γαύρο και το σκόρδο, αλάτι και ρίγανη. Ανακατέψτε (προσεκτικά) με ένα πιρούνι.
  2. Σε 5-10 λεπτά είναι έτοιμος! Θα το καταλάβετε επειδή η σάρκα θα ξεκολλάει μόνη της από τα κόκκαλα.
  3. Σβήστε την φωτιά και προσθέστε το λεμόνι, το λάδι και λίγη ρίγανη ακόμη αν θέλετε.
  4. Πολύ γρήγορο, πολύ εύκολο και πολύ υγιεινό φαγητό, χωρίς ούτε τηγάνισμα ούτε έξτρα θερμίδες αλλά εξαιρετική γεύση!