ΒΙΝΤΕΟ – Πάτρα: Όλα έτοιμα για το 2ο φεστιβάλ Patras Pumptrack

Θεαματικά άλματα, πλούσιο θέαμα και άλλα πολλά υπόσχονται οι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας που διοργανώνουν την Κυριακή 28 Μαϊου το 2ο φεστιβάλ Patras Pumptrack στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας στην πίστα που έχει κατασκευάσει σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι.

Θα πραγματοποιηθεί αγώνας με την μορφή elimination και θα υπάρξουν δυο κατηγορίες:

Α κατηγορία για ηλικίες < 18 ετών.

Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία αυτή θα πρέπει να έχουν την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

Β κατηγορία για ηλικίες > 18 ετών.

Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία αυτή θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή στον αγώνα στην γραμματεία την ημέρα του event.

Στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας θα δοθούν έπαθλα που θα ανακοινωθούν πριν την διεξαγωγή του φεστιβάλ στο site του συλλόγου lopp.gr.

 

Pump track είναι μια χωμάτινη διαδρομή, συνήθως κλειστού κύκλου, με στροφές, ευθείες, στροφές με ανασηκωμένο χώμα (berms), τεχνητά κυματοειδή εμπόδια (rollers) και μικρά άλματα. Το pump track ξεκίνησε ως ένας χώρος για την προπόνηση των αθλητών της ορεινής ποδηλασίας και εξελίχθηκε σε μια διασκεδαστική και ασφαλή δραστηριότητα για όλα τα επίπεδα και ηλικίες ποδηλάτων.

Κανόνες Λειτουργίας Pump Track:

Εισερχόμαστε με δική μας ευθύνη και όλοι οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν ενημερώσει τον κηδεμόνα τους.

Φοράμε πάντα Κράνος.

Δεν πετάμε σκουπίδια.

Μέτα από βροχή δεν χρησιμοποιούμε την πίστα μέχρι να έχει στεγνώσει πλήρως.

Αν έχει υπερβολική σκόνη δεν χρησιμοποιούμε την πίστα μέχρι να την βρέξουμε.

Δεν μπαίνουμε πάνω από 4 άτομα ταυτόχρονα.

Σεβόμαστε αυτούς που συντηρούν την πίστα και ακούμε στις συστάσεις τους.

Το pump track ξεκίνησε ως ένας χώρος για την προπόνηση των αθλητών της ορεινής ποδηλασίας και εξελίχθηκε σε μια διασκεδαστική και ασφαλή δραστηριότητα για όλα τα επίπεδα και ηλικίες ποδηλάτων.

Στις οδηγίες που έχουν αναρτήσει στον χώρο της πίστας μας ενημερώνουν μεταξύ άλλων πως το Patras Pump Track αποτελείται από δύο πίστες διαφορετικού βαθμού δυσκολίας.

Η κάθε πίστα είναι μια κλειστή κυκλική διαδρομή που η δομή της επιτρέπει την κίνηση χωρίς την χρήση πεντάλ ενώ τα συνεχόμενα ρόλλερς και μπερμς δίνουν στον αναβάτη την δυνατότητα διατήρησης της ταχύτητας του ποδηλάτου καθ’ όλη την διαδρομή.

Η πίστα δεν είναι κατάλληλη για χρήση από παιδιά κάτω των 12 ετών ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικού κράνους.