Αχαϊα: Δείτε ποια μεγάλα έργα θα δημοπρατηθούν εντός του 2017 | Πότε το τρένο θα… ακουστεί στην Πάτρα

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 προγραμματίζεται ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του τμήματος Ψαθόπυργος – Μποζαΐτικα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΓΟΣΕ στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Τα χρονοδιαγράμματα περιλαμβάνονται σε ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε στο υπουργείο Υποδομών ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας, προκειμένου να δοθεί απάντηση στη σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Χρήστος Μπουκώρος (τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης υποδομών της ΝΔ, αντίστοιχα).
Στον πίνακα των έργων που είναι για δημοπράτηση εντός του 2017, περιλαμβάνονται στην Αχαΐα τα εξής:
> Φυτοτεχνικές εργασίες για τη σταθεροποίηση και την περιβαλλοντική αποκατάσταση των πρανών κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμή από το Διακοπτό (γέφυρα Βουραϊκού) μέχρι τη Ροδοδάφνη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020).
> Κατασκευή της επιδομής σταθμών και στάσεων, εγκατάσταση σηματοδότησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος (ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020).
> Φυτοτεχνικές εργασίες για τη σταθεροποίηση και την περιβαλλοντική αποκατάσταση των πρανών κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κιάτο-Βουραϊκός (εθνικοί πόροι).
> Ηλεκτροκίνηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020).
> Ολοκλήρωση κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ψαθόπυργος-Μποζαΐτικα (επιδομή, σηματοδότηση, GSM-R και ηλεκτροκίνηση) με χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020.
Το έργο στο τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από πλευράς προϋπολογισμού (φτάνει τα 95 εκατ. ευρώ), που πρόκειται να δημοπρατηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.
Εφ. Πελοπόννησος