Αφιέρωμα Pride: Μόνο αδέσποτα για τις ομόφυλες οικογένειες

Της Μαργαρίτας Σ.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για γονείς. Δεν είναι όλες οι γυναίκες φτιαγμένες για μανάδες. Μερικές φορές είναι και θέμα επιλογής και θέμα συγκυριών.

Έτσι λοιπόν, εγώ και η σύντροφος η Μ., όταν βρεθήκαμε κάποια φεγγάρια πριν –ούτε πολλά, ούτε και λίγα- τάπαμε, τα συζητήσαμε, τα συμφωνήσαμε. Παιδιά όχι,  γατιά και σκυλιά ναι. Αλλά τι άνθρωποι κυκλοθυμικοί θα ήμασταν, και τι γονίδιο ελληνικό θα είχαμε, αν δεν αλλάζαμε γνώμη κάποια στιγμή. Βέβαια δεν διανύουμε και την πρώτη νεότητα, όσο να πεις είμαστε και κομμάτι σιτεμένες. Που να γεννάς τώρα παιδιά, δεν είσαι και η Σάρρα. Οπότε είπαμε να προχωρήσουμε στο plan B. Είδες ο Βαρουφάκης, από ιδέες να φάνε και οι κότες. Plan B σήμαινε, ανάδοχη οικογένεια.

Τόση δυστυχία γύρω μας, τόσα παιδιά παρατημένα στα ιδρύματα, τόση ανάγκη για τρυφερότητα. Απευθυνθήκαμε στο «Μητέρα», πόρτα (παρά την ευγένεια με την οποία μας αντιμετώπισαν, μας είπαν ότι είναι από ανέφικτο έως αδύνατον). Μετά είπαμε να κάνουμε κρούση σε ΜΚΟ, για ένταξη στο πρόγραμμα αναδοχής των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Κι εκεί πόρτα. Κι εκεί οι άνθρωποι της οργάνωσης ήταν ευγενέστατοι και εξυπηρετικότατοι, αλλά μας είπαν ότι από τη στιγμή που τις αναδοχές τις διαχειρίζεται ο εισαγγελέας ανηλίκων, δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να εγκρίνει ένα ομόφυλο ζευγάρι, ακόμα κι αν είχαμε περάσει όλες τις διαδικασίες με κοινωνικούς λειτουργούς και τα συναφή.

Έτσι λοιπόν το ελληνικό κράτος θεωρεί ότι είναι καλύτερο για οποιοδήποτε παιδί να ζει σε ίδρυμα, σε στρατόπεδο προσφύγων, να κινδυνεύει με ιδρυματισμό, από το να του δώσει μια ευκαιρία να ζήσει μαζί με δύο ανθρώπους που αγαπιούνται και είναι αποφασισμένοι να μοιραστούν την καθημερινότητα τους μαζί του.

Έτσι λοιπόν, επιστρέφουμε ξανά στην μόνη εναλλακτική λύση που μας απομένει, να υιοθετήσουμε ένα ακόμα αδέσποτο, περιμένοντας από τον σοφό ελληνικό λαό και το καταπληκτικό ελληνικό κράτος (υπό την διακυβέρνηση αριστερής «ανοιχτόμυαλης» κυβέρνησης) να αποφασίσει ότι η αγάπη προς τα παιδιά δεν εμπλεκόταν ποτέ με την σεξουαλική ταυτότητα του γονιού.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε φτάσει την ηλικία του Μητσοτάκη (πατρός)!