Αποκλειστικό: Αντιδράσεις και απεργία στις Φυλακές Χανίων με παραιτήσεις – Δηλώσεις στο salos.gr που θα προκαλέσουν

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα, τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Χανίων, αντιδρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ανοίξει και άλλη πτέρυγα στις φυλακές.

Τις αντιδράσεις των υπαλλήλων, συνοδεύουν και αντιδράσεις των Χανιωτών οι οποίοι «φοβούνται» πως και ενόψει τουριστικής περιόδου, αλλά και έλλειψης προσωπικού, θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, βλέποντας τους «κινδύνους» που μπορεί να προκληθούν από την απόφαση του Υπουργείου, αντιδρούν σθεναρά, ζητώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού, αλλά και να πάρει πίσω το Υπουργείο αυτή την «εγκληματική» εις βάρος τους απόφαση, όπως την χαρακτηρίζουν.

Το salos.gr επικοινώνησε με το σωματείο των σωφρονιστικών υπαλλήλων και πιο συγκεκριμένα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΣ, κ. Γιώργο Κονταξάκη.

Ο κ. Κονταξάκης δήλωσε αποκλειστικά στο salos.gr, «όλον αυτόν τον καιρό κάνουμε μια υπερπροσπάθεια να προστατεύσουμε την υπηρεσία, ώστε να μην προκληθεί κανένα πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, από τους κινδύνους που ενέχει η σοβαρή έλλειψη προσωπικού που έχουμε.

Κονταξάκης Γιώργος salos.gr
Κονταξάκης Γιώργος salos.gr

Έχουμε παρατήσει τις οικογένειές μας, κάνουμε διπλοβάρδιες και στην κυριολεξία, πολλές φορές, ερχόμαστε στη δουλειά χωρίς να ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από το Υπουργείο να μας ακούσει, αλλά όχι μόνο δεν μας ακούει, αντιθέτως θέλει να μας επιβάλλει κι άλλο, τεραστίων διαστάσεων, πρόβλημα.

Σκεφτείτε το απλά. Εδώ δεν μπορούμε τώρα να ανταπεξέλθουμε με μειωμένο προσωπικό στις ήδη υπάρχουσες πτέρυγες. Θα μπορούμε με έξτρα πτέρυγες; Εκτός κι αν νομίζουν κάποιοι ότι είμαστε υπερήρωες τύπου Μπάτμαν και μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Εμείς δεν είμαστε οι Διοικούντες την Ιερουσαλήμ, αλλά δουλεύουμε τίμια. Ας έρθει κάποιος από αυτούς που αποφασίζουν για εμάς και την υπόλοιπη κοινωνία να κάνει τη δουλειά μας και μετά ας πράξει αναλόγως».

Να σημειωθεί (για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδας) ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του salos.gr, ο Αρχιφύλακας κ. Δημήτριος Νικολινάκος και οχτώ υπαρχιφύλακες της υπηρεσίας, αντιδρώντας στο εν λόγω σχέδιο, υπέβαλαν την παραίτησή τους στην υπηρεσία την Παρασκευή 15 Απριλίου.