ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ – Υπόθεση Σώρρα: «Ανοίγουν» στόματα! «Οργιάζουν» στο facebook οι ακόλουθοί του στην Πάτρα

Σοκάρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», που δημοσιεύει καταγγελίες πρώην μελών της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις».

Όπως υποστηρίζουν, ο δολοφόνος της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, Χρήστος Μπαλαντίνας, είχε απειλήσει ότι θα τους σκοτώσει.

Πρώην υποστηρικτής που έχει δώσει κατάθεση και στην Ασφάλεια Λαμίας δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» πως «όταν αποφάσισα να φύγω, ο ίδιος ο Μπαλαντίνας με απείλησε ότι θα με βρουν και θα με δολοφονήσουν».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις γυναίκας – πρώην μέλους: «Έβλεπα δίπλα μου υπόκοσμο. Όταν αποχώρησα άρχισαν οι απειλές. Ο Μπαλαντίνας μού είπε: «Θα σου σπείρω τα δόντια στην αυλή».

Στο μεταξύ μετά τις αποκαλύψεις των δημοσιογράφων για τις απάτες Σώρρα, οι φίλοι του στην Πάτρα «οργιάζουν» στο διαδίκτυο! Απειλούν, βρίζουν δημοσιογράφους, χρησιμοποιούν ψευδή στοιχεία τα οποία προκαλούν μέχρι και γέλιο για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αίσθηση προκάλεσαν και όσα δήλωσε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ο πατρινός δικηγόρος Φώτης Λεπίδας για τις απατεωνιές του πατρινού «αρχηγού» της Οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις.

06/01: Ανοίγει εκ νέου δικαστικά το κεφάλαιο Αρτεμης Σώρρας με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να διαβιβάζει στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου την απόφαση του 2013, ενώ παράλληλα διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) για περαιτέρω έλεγχο.

Πάντως, ήδη η    Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει προβεί στις αναγκαίες πανελλαδικές  ενέργειες για τη συλλογή των εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον κ. Σώρρας. Παράλληλα, ο κ. Κοντονής στρέφεται με ανακοίνωσή του κατά τις ΝΔ για το θέμα του Σώρρας, τονίζοντας ότι «η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας καθώς για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της, το φαινόμενο Σώρρα, εγκαλεί σήμερα την Κυβέρνηση».

Είναι εντυπωσιακό, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης  ότι η απόφαση για τον Σώρρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που «εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό» και προσθέτει: «Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την Κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό».

Παράλληλα, ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής άσκησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεση υπέρ του νόμου (χωρίς δηλαδή να υπάρχει έννομο αποτέλεσμα) επι της υπ΄ αριθμ. 67650/13 αθωωτικής απόφασης του Η! Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που αφορά το κ. Σώρρας.

Την αίτηση μελέτα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Την ίδια ώρα με εντολή της Εισαγγελέως Αρείου Πάγου ανασύρονται από το αρχείο δικογραφίες που αφορούν την δράση του Αρτέμη Σώρρα.

Το βασικό αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της προτροπής της οργάνωσης του Α.Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η έρευνα βρίσκεται στην τελική ευθεία με την δικογραφία να εμπλουτίζεται με τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες.

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Πελοποννήσου με αφορμή την υποβολή από πολίτες εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα με τις οποίες ζητούν τα όποια χρέη τους να εισπράττονται από τα ομόλογα ύψους 600 δισ.δολαρίων που ισχυρίζεται ότι κατέχει ο επιχειρηματίας.

Την ίδια ώρα ο επιθεωρητής του Αρείου Πάγου μετέβη στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε και φέρεται να αφορά τη μη αποδοχή της επίμαχης εξουσιοδότησης από υπάλληλο Δημόσιου ταμείου.

Η υπόθεση που φέρεται να οδεύει προς το αρχείο αφορά ιδιωτική διαφορά για κατάληψη οικίας που κατέληξε σε αγωγή και επιδίκαση αποζημίωσης με τον εναγόμενο να ζητά να εισπραχθεί το ποσό από τα ομόλογα Σώρρα. Εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν ότι η επίμαχη προκαταρκτική στρέφεται σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την εξουσιοδότηση Σώρρα.