Αναστάτωση στα Βραχνέικα με την παιδική χαρά – Δηλώσεις Ν. Θεοδωρόπουλου στο salos.gr: «Να σταματήσει το αίσχος τώρα»

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Βραχνεϊκών, ο τρόπος ανακατασκευής της της παιδικής χαράς της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το γεγονός, ότι αντί να συντηρήσει η Δημοτική Αρχή την παιδική χαρά (κατασκευής 2007), προτίμησε να την ξηλώσει και να τοποθετήσει άλλα υλικά (αμμοχάλικο), τα οποία όπως καταγγέλλουν κάτοικοι στο salos.gr, είναι πιο «επικίνδυνα» σε σχέση με τα προηγούμενα, αλλά και φανερώνουν μια «οπισθοδρομική και ακατανόητη παρέμβαση». Ενώ, άλλος κάτοικος δήλωσε, «τι άλλο θα δούμε; Σε λίγο θα ξηλώσουν και τους δρόμους και θα τους κάνουν και αυτούς χωμάτινους…»

Το salos.gr επικοινώνησε με τον δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Νέα Πόλη» Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος δήλωσε:

«Να σταματήσει το αίσχος τώρα όσο είναι καιρός…..

Θεοδωρόπουλος
Νίκος Θεοδωρόπουλος

Άκουσον άκουσον: Η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια του προγράμματος ανακατασκευής παιδικών χαρών του Δήμου ,ανακατασκευάζει αυτές τις μέρες την παιδική χαρά της κοινότητας Βραχνεϊκων αυτή που βρίσκεται στη θάλασσα δίπλα από τα λυόμενα κτήρια του πρώην Δημοτικού Σχολείου. Η παιδική χαρά είχε φτιαχτεί το 2007 από τον πρώην Δήμο Βραχνεϊκων στην οποία είχε τοποθετηθεί τότε πλαστικό δάπεδο ασφαλείας τύπου taraflex, όργανα (κούνιες ,γύρω-γύρω όλοι κ.λ.π) καθώς και περίφραξη. Θα πει κανείς, που είναι το πρόβλημα;

Ο Δήμος αντί να συντηρήσει όπου χρειαζόταν το δάπεδο που προβλέπεται για λόγους ασφαλείας, βρήκε μια πρόχειρη και φθηνή λύση και έβγαλε το δάπεδο και στη θέση του τοποθέτησε χοντρό αμμοχάλικο. Ναι καλά ακούσατε στην Ελλάδα του 2016 αφαιρούμε τα προηγμένα υλικά που έχουν πιστοποιήσεις για την ασφάλεια των παιδιών και τοποθετούμε στη θέση τους χοντρό αμμοχάλικο, που και επικίνδυνο είναι, και λερώνει, και θα γίνει η τουαλέτα των κατοικίδιων, και πως να το κάνουμε, δεν είναι καλαίσθητο.

Τώρα τελικά κατάλαβα γιατί λένε κάποιοι ότι το ΚΚΕ είναι τριάντα χρόνια πίσω.

Και όπως μας καταγγέλλει το μέλος στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βραχνεϊκων Λεωνίδας Οικονομόπουλος. το θέμα της ανακατασκευής δεν ήρθε προς συζήτηση ως έπρεπε στο τοπικό συμβούλιο από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας . Επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και υπάρχει έντονη ανησυχία στους κατοίκους των Βραχνεϊκων, όχι μόνο για το που θα παίζουν τα παιδιά τους, αλλά πρωτίστως για την ασφάλειά τους, ας σταματήσει τώρα αυτή η υποτυπώδης οπισθοδρομική ανακατασκευή και ας επανατοποθετηθεί το προηγούμενο δάπεδο ασφαλείας. Τώρα που μπορεί ο Δήμος».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Το υλικό που αφαίρεσαν (δάπεδο ασφαλείας τύπου taraflex)

Βραχνέικα Βραχνέικα

Το αμμοχάλικο που τοποθέτησαν (σε αρκετά σημεία διακρίναμε και χοντρό χαλίκι, άκρως επικίνδυνο για τα παιδιά) Βραχνέικα Βραχνέικα Βραχνέικα

salos.gr