Ανήφορος η ΝΕΟ Πατρών – Κορίνθου: Εκτροπές στην Παναγοπούλα και μπλόκα στην Αιγιάλεια

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα συνεργεία για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στη νέα Εθνική Οδό, στο ύψος της Παναγοπούλας, που από την περασμένη εβδομάδα έχει ταλαιπωρήσει τους οδηγούς. Μάχη δίνουν και οι οδηγοί που είναι αναγκασμένοι να κινούνται στην παλιά Εθνική μέχρι τον κόμβο των Σελιανιτίκων για να προσεγγίσουν τη νέα Εθνική Οδό. Ωστόσο και αυτή την εβδομάδα δεν είναι αισιόδοξες οι προβλέψεις. Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι ακόμα και εάν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της Ολυμπίας και προχωρήσουν έγκαιρα οι εργασίες, η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί, σε πιο ήπια όμως μορφή.
Και αυτό γιατί από Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου μέχρι και Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου θα δοθεί το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Οσοι όμως κατεβαίνουν προς Πάτρα θα είναι υποχρεωμένοι από το ύψος των Σελιανιτίκων να κινηθούν στην παλιά Εθνική Οδό και να ανεβαίνουν στη νέα Εθνική Οδό στο ύψος της Ροδινής. Αυτό και πάλι θα δημιουργήσει ουρές ταλαιπωρίας, διότι τα περισσότερα οχήματα δεν θα μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα πάνω από 50 χιλιόμετρα την ώρα. Επίσης, χωρίς να έχει προσδιοριστεί πότε, θα γίνεται εκτροπή στην παλιά Εθνική Οδό των οδηγών που κινούνται προς Αθήνα και θα είναι ελεύθερο προς χρήση το ρεύμα προς Πάτρα. Στην παρούσα φάση πάντως το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των εργασιών είναι αμφίβολο εάν θα τηρηθεί διότι η αποκατάσταση συνεχίζεται πόντο -πόντο και τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα.
Ηδη έχουν ληφθεί για τη συγκεκριμένη περίοδο έκτακτα μέτρα και έχει γίνει μια πρώτη καταγραφή των επιπτώσεων της εκτροπής της κυκλοφορίας. Ωστόσο οι αδυναμίες της συγκεκριμένης παρέμβασης θα φανούν στην πράξη και υπό κανονικές συνθήκες, όπως διασαφήνιζαν στην «Π» στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Πάντως η συγκεκριμένη εξέλιξη αιφνιδίασε τους αξιωματικούς της ΑΔ Αχαΐας, μιας και είναι η πρώτη φορά που καλούνται να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση. Τα έργα στον δρόμο από τη μία αλλά και ο αποκλεισμός από την κατολίσθηση ήταν ένας γρίφος που έπρεπε να λύσουν σε διάστημα λίγων μόλις ωρών. Πάντως, η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι μέχρι και το τριήμερο του Καρναβαλιού ο δρόμος θα έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία.
 Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος