Ανήλικη κατήγγειλε τον πατέρα της για παιδική πορνογραφία! Προσπάθησε να βγάλει τρελή την κόρη του

Ανήλικο κοριτσάκι βρήκε την δύναμη να καταγγείλει τον ίδιο της τον πατέρα για την εμπλοκή του σε σοβαρότατη υπόθεση σχετιζόμενη με διαδικτυακή παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα και με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως κατόπιν της χθεσινής αποφάσεως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου στο οποίο είχε προσφύγει μάλιστα ο ίδιος ο πατέρας σε μια προσπάθεια να ακυρώσει το ένταλμα έρευνας που είχε νωρίτερα εκδοθεί για έρευνα της οικίας του και του ηλεκτρονικού υπολογιστή του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου, «ανήλικο πρόσωπο, πρώτου βαθμού συγγενείας με τον ύποπτο, κατήγγειλε στην Αστυνομία πως ο αιτητής (σ.σ. ο ύποπτος) διατηρεί λογαριασμό στο facebook και ότι μέσω αυτού συνομιλεί με ανήλικα κορίτσια με τα οποία ανταλλάσσει γυμνές φωτογραφίες, παρουσιαζόμενος ως άτομο νεαρότερης ηλικίας και προσκαλώντας ανήλικες να συναντηθούν μαζί του με σκοπό να τις ψωνίσει. Ήταν η θέση του εν λόγω προσώπου ότι πέτυχε πρόσβαση στον λογαριασμό του αιτητή αφού κατείχε τους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους της είχε δώσει ο ίδιος».

Από το περιεχόμενο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο ωστόσο για ευνόητους λόγους απέφυγε να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία που δυνατόν να οδηγούσαν στην ταυτοποίηση της οικογενείας, προέκυψε ότι ο ύποπτος είναι διαζευγμένος και διαμένει μαζί με τη μητέρα και την αδελφή του.

Βάσει της μαρτυρίας της ανήλικης κόρης του, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποτάθηκε στο Δικαστήριο και εξασφάλισε το επίμαχο ένταλμα έρευνας στην εν λόγω οικία που διαμένει ο πατέρας με την μητέρα και την αδελφή του. Σκοπός της έρευνας ο εντοπισμός ηλεκτρονικών δεδομένων και ιχνών που πιθανόν να αφορούσαν διάπραξη αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, κατοχής παιδικής πορνογραφίας και άγρας παιδιού για σεξουαλικούς σκοπούς.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, με πολυσέλιδη απόφασή του, εξέτασε έναν προς έναν όλους τους λόγους τους οποίους επικαλέστηκε ο ύποπτος στην προσπάθειά του να ακυρώσει το ένταλμα σύλληψης και τους απέρριψε συλλήβδην. Κρίθηκε μάλιστα πως δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις και η περίπτωση δεν ήταν τέτοια ώστε να δώσει καν άδεια για υποβολή αίτησης έκδοσης προνομιακού εντάλματος για ακύρωση του επίμαχου εντάλματος έρευνας. Το ένταλμα λοιπόν παραμένει σε ισχύ και φαίνεται πως αν οι ισχυρισμοί της ανήλικης επαληθευτούν, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.