«Αερόστατο» μοντέλων ανάπτυξης από Το Ποτάμι

Την παρθενική του εκδήλωση ετοιμάζει το νεοϊδρυθέν Ινστιτούτο του Ποταμιού «Π² – π στο τετράγωνο» την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουνίου, στις  7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου «Παπαστράτος» στον Πειραιά.

Θέμα της εκδήλωσης «Ανάπτυξη: την επιδιώκουμε, την μελετάμε, την περιμένουμε». Η εκδήλωση θα εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα: Θα παρουσιαστούν τα ευρήματα έρευνας κοινής γνώμης, η οποία υλοποιήθηκε ειδικά για λογαριασμό του Π2 και αφορά ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη.

Επιχειρηματίες που διακρίνονται για τη δράση τους στους τομείς αναπτυξιακής αιχμής (τουρισμό, αγροδιατροφικό τομέα, έρευνα και καινοτομία, υπηρεσίες διαδικτύου) θα αποκαλύψουν τα «μυστικά» τους.

Εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων θα προτείνουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε η ανάληψη επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα να γίνει η πιο ελκυστική.

Φυσικά θα παρουσιαστούν οι συγκεκριμένες προτάσεις του Π² σε όλους τους τομείς αναπτυξιακής αιχμής.

Το Παποτελεί «στοίχημα» τόσο για τον πρόεδρό του Παναγιώτη Καρκατσούλη, όσο και για Το Ποτάμι, που θεωρεί ότι οι προτάσεις του ινστιτούτου μπορούν να δώσουν απαντήσεις και λύσεις σε καίρια προβλήματα της χώρας, βγάζοντάς την ταυτόχρονα από το αδιέξοδο των προηγούμενων πολιτικών αποτυχιών…