Αγανάκτηση των επαγγελματιών εστίασης για την καθυστέρηση ψήφισης της κανονιστικής διάταξης για τους κοινόχρηστους χώρους

Δυσφορία προκαλεί στις τάξεις των επαγγελματιών εστίασης η καθυστέρηση του Δήμου Πατρέων στην ψήφιση νέας κανονιστικής διάταξης στη χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Η συζήτηση του θέματος στην επιτροπή ποιότητας ζωής και το δημοτικό συμβούλιο εκκρεμεί, με προφανή κίνδυνο να επικρατήσει αναρχία στην καρναβαλική περίοδο.
Η καθυστέρηση προκαλεί ερωτηματικά, καθώς η διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη έχει εξαντληθεί και η σύνταξη του τελικού κειμένου βρίσκεται στις δημοτικές υπηρεσίες.
Η ισχύς της προηγούμενης κανονιστικής διάταξης έχει λήξει από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις δημοτικών παραγόντων, το θέμα θα ερχόταν για έγκριση στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του τρέχοντος έτους. Στη δεύτερη συνεδρίαση του Σώματος, αλλά και πάλι δεν περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη…
Ο κίνδυνος να βρεθεί η πόλη χωρίς κανόνες για τους κοινόχρηστους χώρους την περίοδο του Καρναβαλιού είναι ορατός. Στον ένα μήνα που μένει μέχρι την κορύφωση του θεσμού, είναι αμφίβολο αν προλαβαίνει ο Δήμος να περάσει το θέμα από επιτροπή ποιότητας ζωής και δημοτικό συμβούλιο, και να εγκριθεί έγκαιρα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Ο Δήμος δεν θα είναι ο χαμένος της υπόθεσης, αφού μετά την έγκριση θα εισπράξει χρήματα και για τους 12 μήνες του 2017. Αντιθέτως, οι επαγγελματίες είναι. Αφενός κάποιοι συνεπείς θα έχουν χάσει δύο μήνες σε έσοδα από τη μη χρήση των κοινόχρηστων χώρων τους, και αφετέρου είναι «ανοικτοί» σε καταγγελίες και επαγγελματικούς ανταγωνισμούς που επισύρουν διοικητικές και νομικές κυρώσεις. «Θέλω να είμαι νόμιμος και δεν με αφήνουν…» δήλωσε επιχειρηματία..
Για «παλινωδίες, αναβλητικότητα, έλλειψη σχεδίου και αποφασιστικότητας» κατηγόρησε τη δημοτική αρχή το μέλος της μείζονος μειοψηφίας Ηλίας Γκοτσόπουλος.
Η αντιπολίτευση είχε θέση το ζήτημα στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λαμβάνοντας την υπόσχεση της δημοτικής αρχής ότι θα διευθετηθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ομως…
Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος