Ένα οφειλόμενο σχόλιο για τον «πόλεμο» μεταξύ Σωφρονιστικών & Παρασκευόπουλου

Με αφορμή τον «πόλεμο» που έχει προκύψει ανάμεσα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους -κυρίως στα Χανιά- και του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, οφείλουμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα.

Καταρχήν με τα θέματα ασφαλείας μιας χώρας και της κοινωνίας, δεν πρέπει να παίζουμε και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια κοινωνία, σχετικά μικρή, όπως τα Χανιά. Απαιτείται τουλάχιστον σοβαρότητα, ψυχραιμία και σχέδιο που θα «πατάει» σε γερά θεμέλια πραγματικότητας και όχι θεωριών.

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό, αυτός που είθισται, αλλά και που οφείλει να είναι ο μεγάλος «παίχτης» του παιχνιδιού, είναι ο ανώτερος στην ιεραρχία. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό τον ρόλο καλείται να έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δηλαδή ο Υπουργός κ. Παρασκευόπουλος και ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας κ. Φυτράκης, ο οποίος κατάγεται μάλιστα από τα Χανιά. Κατά την προσωπική μου άποψη, σε αρκετές περιπτώσεις, ο ρόλος του «πυροσβέστη» είναι πιο αποτελεσματικός, από το ρόλο του κυνηγού, ή του επιθετικού.

Ίσως θα ήταν χρήσιμο λοιπόν, ένα καταρχήν κάλεσμα από το Υπουργείο, στους εκπροσώπους των σωφρονιστικών, ώστε το θέμα να λυθεί δια του άμεσου διαλόγου και όχι μέσω δελτίων τύπου, που παίζουν το ρόλο του λαδιού ριγμένο στη φωτιά.

Άλλωστε, το γνώρισμα αυτής της Κυβέρνησης και του κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ο διάλογος, η αποδοχή της διαφωνίας ως έννοια, η αποδοχή εν τέλει, του διαφορετικού και όχι η «εξόντωσή» του.   

Ηλίας Κυριακόπουλος