salos.gr: Το διαφορετικό που προκάλεσε και δεν συμβιβάστηκε! – Ένα Ευχαριστώ & μια Υπόσχεση

Του Ηλία Κυριακόπουλου*

Το salos.gr έκλεισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του! Ήταν σαν σήμερα, στις 12 Απριλίου του 2016! Ένας χρόνος γεμάτος, ένας χρόνος με τις δυσκολίες του, ένας χρόνος με τις συγκινήσεις του…

Από τα πρώτα βήματα του salos.gr, όσοι βρεθήκαμε στην «αγκαλιά» του, προσπαθήσαμε, επιδιώξαμε και δεν διαπραγματευτήκαμε ένα πράγμα: την αλήθεια!

Έτσι, το salos, από την αρχή, με τη δική του ταυτότητα αποτέλεσε το βήμα της ελεύθερης, δίχως λογοκρισία, έκφρασης, το βήμα της ανάδειξης του σκανδάλου δίχως φόβο και δειλία, το βήμα της ανάδειξης των κακώς κειμένων, ακόμα κι αν αυτό μας έκανε να πάμε κόντρα στην οποιαδήποτε καθεστηκυία τάξη.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι μέσα από τις σελίδες του salos, αναδείξαμε πρώτοι το σκάνδαλο στο Τόφαλος και της διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας με στοιχεία και ντοκουμέντα, αναδείξαμε, επιμείναμε και δεν σταματήσαμε να αποτελούμε φωνή λογικής απέναντι στον κομματικό παραλογισμό της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας,  μιλήσαμε ανοιχτά για την υποκρισία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ… Αλλά πάντοτε με γνώμονα την αλήθεια, το δίκαιο, το κοινωνικό-συνολικό συμφέρον και όχι τις προσωπικές μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Έτσι, μαζί με τα «στραβά και ανάποδα», μιλήσαμε και για τα θετικά και τα αναδείξαμε ως παράδειγμα προς μίμηση.

Ουδέποτε κάναμε «αντιπολίτευση» για την «αντιπολίτευση. Αντιθέτως, θελήσαμε να βοηθήσουμε να διορθωθεί το «κακό» και το λάθος.

Κι όντως! Μέσα από τις παρεμβάσεις μας καταφέραμε πολλά. Ενδεικτικά και μόνο θα αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις, όπου μετά την παρέμβαση του salos κάποιοι αναγκάστηκαν να κάνουν πράξη το αυτονόητο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η «κομπίνα» να σταματησει:

«Λεφτά υπάρχουν» στο Δήμο Πατρέων και θα μοιραστούν για το νέο «σόου» με αφορμή το θαλάσσιο μέτωπο!

Ανύπαρκτος ο Δήμος: 16 ημέρες μετά και η εικόνα είναι …χειρότερη! – Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του salos.gr

Έτσι «προστατεύει» τα παιδιά η Δημοτική Αρχή Πελετίδη; – Οδοιπορικό του salos.gr στην πλατεία Αράξου (photos)

Αλλά το salos δεν ήταν μόνο η ανάδειξη της αλήθειας και του τι συμβαίνει κάτω από το τραπέζι. Το salos θέλησε και κατάφερε μέσα από τα αφιερώματά του να αναδείξει και ένα άλλο πρόσωπο της κοινωνίας, αυτό που για πολλούς δεν είναι τόσο «πιασάρικο». Το salos μίλησε και αφιέρωσε ατελείωτες ώρες, σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, άσημους και άγνωστους στο ευρύ κοινό, που ωστόσο έχουν να πουν πολλά και να δώσουν μέσα από το παράδειγμά τους ακόμα περισσότερα.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός μιλάει στο salos – Η ποίηση, οι νεοέλληνες, η πολιτική και η τραβεστί αριστερά, το facebook, η δύναμη των λέξεων, η Παιδεία…

Έτσι, στο salos μπορεί να συναντήσει ο αναγνώστης για παράδειγμα, τους μαραθωνοδρόμους της Πάτρας (κυρίως ερασιτέχνες), που γι’ αυτούς ο αθλητισμός δεν είναι μια μπίζνα, αλλά στάση ζωής!

 

Αλλά δεν χρειάζεται να σας κουράσω άλλο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους χιλιάδες αναγνώστες που μας τιμούν, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες, σε όλους τους πολίτες που επέλεξαν το salos για να εκφράσουν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτάσεις τους, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επιχειρηματίες που θέλησαν να διαφημίσουν την επιχείρησή τους μέσα από salos.

Πάνω από 262.000 αναγνώστες, πάνω 650.000 σελίδες ανάγνωσης!

Το ευχαριστώ αποτελεί ταυτόχρονα και υπόσχεση: Δεν αλλάζουμε, προχωράμε με γνώμονα την αλήθεια και το δίκαιο, υπερασπιζόμαστε -ο καθένας με τη διαφορετικότητά του- την ελεύθερη σκέψη, όσο κι αν αυτή ενοχλεί. Θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε λοιπόν, αλλά και να δίνουμε τροφή παιδείας στους αναγνώστες μας!

*Ο Ηλίας Κυριακόπουλος είναι πολιτικός επιστήμονας