Έκανε την κούρσα της ζωής του ο Γιαννιώτης- Τερμάτισε πρώτος, του έδωσαν το ασημένιο

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλ. ανοικτής θάλασσας, δοξάζοντας με τον τρόπο του όλη την Ελλάδα! Κολύμπησε εντυπωσιακά στο δεύτερο μισό της κούρσας και τερμάτισε μαζί με τον Ολλανδό Φίρτμαν!

Με ασύλληπτο κολύμπι στο δεύτερο μισό της κούρσας των 10 χιλιομέτρων ανοικτής θάλασσας κατάφερε να τερματίσει μαζί με τον Ολλανδό Φέρι Φίρτμαν και μετά το φώτο φίνις να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο, στην πιο μεγάλη, την κορυφαία, στιγμή της εντυπωσιακής καριέρας του.

Ο Γιαννιώτης είχε εξαιρετική τακτική στον αγώνα του, κράτησε αστείρευτες δυνάμεις και στα τελευταία 2,5 χιλιόμετρα έκανε τη μεγάλη αντεπίθεσή του.

Κάλυψε την απόσταση από τον πρωτοπόρο, τον Αυστραλό Πουρτ, που οδηγούσε στο μεγαλύτερο κομμάτι και μαζί μ’ ένα γκρουπ 8-10 αθλητών έδωσε τη μάχη για ένα μετάλλιο. Μάλιστα στα τελευταία μέτρα πριν από τον τερματισμό βρέθηκε στο κεφάλι της κούρσας και έδειχνε σίγουρος νικητής, προτού τον φτάσει ο Ολλανδός Φίρτμαν προλαβαίνοντας να χτυπήσει πρώτος το χέρι του στον τερματισμό.

Γιαννιώτης και Φίρτμαν είχαν ακριβώς το ίδιο χρόνο (1:52.59.8) και το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε μετά την εξέταση του φώτο φίνις. Ο Ολλανδός αποδείχθηκε ότι πρόλαβε ν’ ακουμπήσει πρώτος και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στο δεύτερο τον Έλληνα.