Έγραψε άρθρο κατά του Ερντογάν και την συνέλαβαν – 1.800 οι συλληφθέντες συνολικά

Μια ακόμα δημοσιογράφος που φέρεται να «εξύβρισε» τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Twitter, συνελήφθη στην Τουρκία.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ebru Umar με καταγωγή από την Τουρκία είχε γράψει ένα άρθρο για την Ολλανδική εφημερίδα Metro, στην οποία ασκούσε κριτική στις προσπάθειες του Ερντογάν να φιμώσει όσους τους ασκούν κριτική δημοσίως.

EBRU UMAR

Υπολογίζεται ότι οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει τουλάχιστον 1.800 δημοσιογράφους από το 2014 με την κατηγορία ότι προσέβαλαν τον Τούρκο πρόεδρο.

Το τελευταίο διάστημα έχει προκληθεί σάλος στη Γερμανία, μετά την άσκηση δίωξης σε Γερμανό κωμικό που διάβασε «υβριστικό» ποίημα για τον Ερντογάν στο Twitter. δες εδώ

Η προσβολή του Ερντογάν αποτελεί σοβαρό αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών, στο πλαίσιο του άρθρου 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα.

Η Γερμανία και η Ολλανδία διαθέτουν νόμους που απαγορεύουν την εξύβριση ηγέτες συμμαχικών κρατών, γεγονός που επιτρέπει την σύλληψη ξένων δημοσιογράφων που ασκούν κριτική στον Ερντογάν.

δες επίσης:

Μετά την «κωλοτούμπα» της Μέρκελ, έρχονται οι αντιδράσεις – σε αναβρασμό η Γερμανία

«Ουρά» του Ερντογάν η Μέρκελ – «Κωλοτούμπα» της Καγκελαρίου

πηγή: huffingtonpost.gr